وبگاه= وجود دارد (کمک)
مصریان باستان، آشوری ها، چینیها، یونانیان و رومی ها از عسل برای التیام زخم ها و درمان بیماری های روده استفاده می کردند. از چند دهه قبل تا کنون، عسل تحت بررسی های آزمایشگاهی و بالینی توسط گروه های پژوهشی مختلف قرار گرفت. چشمگیرترین کشف درباره عسل، خاصیت ضدباکتری عسل بود که در تحقیقات متعدد به آن اشاره شده است. عسل طبیعی، در مقابل بسیاری از ارگانیزم ها نظیر سالمونلا، شینگلا، اشریشیا کولی، هلیکوباکتر پیلوری و غیره، خاصیت ضدباکتریایی از خود به نمایش می گذارد.
همچنین استفاده بیش از حد عسل میتواند باعث بالا رفتن سطح قند خون در افراد شود و باعث بروز مشکلاتی به ویژه برای افراد دیابتی شود.
نفخ معده، زخم معده، رفلاکس معده و عفونت معده از مهمترین مشکلات معده به شمار میآیند که عسل میتواند مرهم مناسبی برای آنها باشد.
(بخش زیادی از خواص عسل را به آنزیمهای آن نسبت میدهند.)
سیستم گوارشی ما میزبان باکتریهای مفیدی است که برای هضم سالم بسیار مهم هستند. کبدی سالم که تعادل باکتریهای روده را داشته باشد مقاومت بهتری در برابر آسیبها دارد.
ویکیپدیا® علامتی تجاری متعلق به سازمان غیرانتفاعی بنیاد ویکیمدیا است.
در مورد خواص عسل برای مردان باید بگویم که برخی از تحقیقات نشان دهنده خواص ویژهای برای مردان هستند که از جملهی آن میتوان به تقویت قوای جنسی مردان اشاره کرد.
[۵۳] با ابنحال، بهنظر نمیرسد که مصرف عسل، بیش از مصرف دکسترومتورفان در تسکین سرفه در کودکان مؤثر باشد.[۵۴] بررسیهای دیگری نیز از استفاده از عسل برای درمان سرفه در کودکان حمایت کردهاند.[۵۵][۵۶]
عسل، یکی از قدیمی ترین و ارزشمندترین مواد طبیعی تولیدی است که تاریخچه ای حافل از استفاده انسان از آن دارد. این ماده گرانبها توسط زنبورها از شهد گلها جمع آوری می شود و به عنوان یک شیرینی طبیعی و مفید شناخته here می شود.
عسل به علت ساختار صمغی مانند خود و همچنین قابلیت شستشوی آسانی که دارد، در بهبود انواع سوختگی و اگزما بسیار مناسب است.
عسل در زندگی روحانی، اجتماعی و اقتصادی مصریان باستان نقش مهمی بازی میکردهاست. از حکایتهای بهجا مانده در پرستشگاهها و آرامگاه مردگان چنین بر میآید که عسل در آن روزگار از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و در سنن قدیمی با اشاره به اهمیت دارویی عسل، به بیماران جهت درمان تجویز میشد.
مقدار فراوان شکر معمولی را در آب حل میکنند و پس از اینکه شربت غلیظی به دست آمد، آن را حرارت میدهند و با افزودن مواد شیمیایی و رنگی حالتی شبیه به عسل را به آن میدهند.
لازم به ذکر است که خواص عسل بسیار وابسته به نوع گیاهی است که زنبور از شهد آن مینوشد. در نتیجه بسته به اینکه زنبور از چه گیاهی تغذیه کرده باشد خواص آن نیز متفاوت خواهد بود، اما برخی از این خواص در بین تمامی عسلها مشترک هستند که در ادامه به شرح آنها خواهیم پرداخت.